Frequently Asked Questions


FAQ

Wat krijg ik?

Een zip-bestand met een set Ai-bestanden versie CS6, een set Geotiff-bestanden (.tif) met worldfile (.tfw) en projection-bestand (.prj), een Pdf-bestand met een overzicht van deze vierkante tegels om het mogelijk te maken om alle kaarten samen te stellen (en een grote kaart te maken) en een tekstbestand dat het auteursrecht bevat m.b.t. de open data van OpenStreetMap en het geproduceerde werk van Aquaterra.

De Ai-bestanden zijn, net als de tegels in het PDF-bestand, gebaseerd op het raster dat in OpenStreetMap wordt gebruikt. Ze zijn genoemd als {z} _ {x} _ {y} waar z de zoomlevel is, x het tegelnummer van links naar rechts en y het tegelnummer van boven naar beneden. Deze wereldcoördinaten beginnen met (0,0) in de linkerbovenhoek. De bestanden in de Aquaterra Mapshop worden geëxtraheerd van zoomlevel 0 tot 12. Een selectie van zoomlevel (die verwijst naar de gebruikte schaal, zie titel van elk product) is gekozen om het aantal tegels te beperken dat nodig is voor uw continent, land of stad. Neem contact met ons op voor een aangepaste selectie van tegels.

Alle bestanden worden ook gegeoreferentieerd in de Web Mercator projection. Dit is een variatie van de Mercator projectie, die wordt gebruikt in veel web kaarten. De hele wereld wordt geprojecteerd met behulp van de bolvormige formule op alle schalen, die een afwijking geeft die toeneemt naarmate de afstand van de evenaar.

Elk Ai-bestand bevat grafische vectordata die is geselecteerd en omgezet van OpenStreetMap om het een gebruikskaart met laagstructuur te maken. Lagen kunnen worden uitgeschakeld, gemanipuleerd of aangepast aan uw eigen behoeften. Alle kaarten zijn OSM-stijl en zijn gemerkt voor elke specifieke schaal. De Ai-bestanden zijn allemaal geospatial en bevatten handige attributen om het intelligente kaarten te maken.

De kaarten in de mapshop zijn allemaal klaar voor gebruik, maar geenszins afgewerkte kaarten. Het is aan u om de kaart af te ronden naar uw behoeften.

Wat zijn deze bestanden niet?

Een afgewerkte kaart. Alhoewel deze kaarten ook zo bruikbaar zijn, moet u er in de meeste gevallen zelf wat werk insteken.

Als bedrijf dat al meer dan 25 jaar op maat gemaakte kaarten heeft gemaakt, weten we dat elk cartografisch project zijn eigen specifieke uitdagingen heeft (schaal, kleurenschema, niveau van ontwerp / afwerking, …).

Als u hulp nodig hebt bij een kaartproject, dan is dat een dienst die we kunnen bieden. Neem contact met ons op en wij zullen u terug contacteren.

Wat heb ik nodig om deze kaarten te gebruiken?

Een programma dat .ai vector bestanden kan openen. Al onze kaarten zijn geoptimaliseerd voor gebruik in Adobe® Illustrator®, maar werken ook met b.v. Inkscape en andere vector graphics editors. De Geotiff-bestanden kunnen worden gebruikt in elke commerciële of open source GIS software zoals QGIS.

OpenStreetMap is gratis, dus waarom heb ik deze bestanden nodig?

Niet iedereen weet hoe u Openstreetmap-gegevens kunt krijgen voor offline gebruik. Met deze bestanden willen we Openstreetmap-gegevens toegankelijker maken voor grafische ontwerpers en uitgevers. Vanuit een ruwe database is aan elke kaart een bepaald informatiepakket gegeven (laagstructuur, toegeschreven informatie, georeferentie, in tegels opgedeeld zoals de niveaus van OSM) en is ze zo voor u geconverteerd dat u deze gemakkelijk kunt aanpassen naar uw eigen voorkeuren. Deze digitale kaarten zijn ideaal voor hoogwaardige print- of geospatiale ontwerpprojecten.

Wat bedoel je met “Open Licensed”?

Open licentie betekent dat de gegevens als zodanig vrij kunnen worden gedeeld, verbeterd en als bouwstenen gebruikt. Het geproduceerde werk van Aquaterra is echter voorwerp van een licentie en wordt niet verkocht.

Je moet altijd Aquaterra, OpenStreetMap en zijn medewerkers vermelden. Als u deze bestanden wijzigt of erop verder bouwt, kunt u het resultaat alleen onder dezelfde licentie distribueren.

Hebt u de juiste lettertypes niet op uw systeem?

Download hier DejaVu Font.
Download hier Noto Fonts.

Als u nog steeds problemen hebt met het gebruik van de lettertypes in uw kaart, neem dan contact met ons op.

Hoe zit het met de echte schaal van mijn kaart?

Bereken hier de echte schaal van uw kaart.